lørdag 3. september 2011

Stakkars lille Offe-min :(

Har skrevet litt om Ophelia på facebook, men tenkte å skrive litt mer utfyllende her.

Når jeg kom hjem fra jobb 21.30 torsdag kveld, ble jeg møtt av en litt rar Ophelia. Vanligvis blir jeg møtt av en superglad liten jente, som hopper og piper og blir helt gal når jeg kommer inn ytterdøra. Denne gangen logret hun og viste at hun ble glad, men ikke noe mer enn det. Jeg spurte Kaj om det var noe galt med henne, og han syntes hun hadde vært litt rar den kvelden. Skulle bare ligge å sove på fanget hans inne på datarommet.

Når vi gikk og la oss satt hun bare å skalv og så veldig stakkarslig ut. Jeg oppdaget at hun hadde to sår på beinet, det så nesten ut som ett bitt av noe slag. Vi bestemte oss for å se det ann over natten, og ta det derifra. Dagen etter var hun enda verre. Satt bare å skalv og jeg så at hun ikke var frisk.. Vi tenkte hun kanskje ville kvikne litt til når vi gikk på tur, så vi tok henne med. Hun ville ikke løpe med de andre, gikk bare rundt bena mine og Kaj. Når en hund kom bort til henne, ble hun sint, så da bestemte vi oss for å dra rett til dyrlegen. Da vi allerede var i Lillestrøm, ringte jeg til Camilla fra Lille-Lo, som jobber på smådyrakutten der. Da kunne jeg samtidig sjekke hvordan hun oppførte seg når hun møtte Camilla, for hun blir alltid spinnvill. Men når vi kom frem og Camilla kom, var det en forsiktig Offe som såvidt orket å logre med halen sin.. Camilla så med engang at hun var hoven på høyre side av ansiktet, og det var derfor jeg syntes hun hadde sett så rar ut. Veterinæren kom, og hun begynte med en generell undersøkelse. Dette gikk fint, men Ophelia syntes det ikke var noe stas. Hun fikk se på tennene hennes uten problem, men da hun prøvde å åpne munnen hennes hylte hun til! Etter det var alt skummelt, og veterinæren fikk så vidt lov til å ta på henne. Hun fikk tatt tempen, og den viste seg å være 39,6 grader. Hun så også at Ophelia var veldig dehydrert, og bestemte seg for å legge henne inn til observasjon med væsketilførsel. Siden hun ikke fikk tittet inni munnen hennes, bestemte de seg for å bedøve henne slik at de fikk tatt en titt. Vi overlot Offe til Camilla og veterinæren og fikk beskjed om å komme tilbake klokke 16. Klokken var da 13.00.

Når klokken var rundt 14, fikk jeg en mld av Camilla om at de hadde funnet en byll inni munnen til Offe. Jeg skulle få vite mer når vi kom for å hente henne. Klokken 16 var vi tilbake, og vi ble møtt av en Offe som var veldig hoven i ansiktet, så nesten ut som at øye skulle presses ut :/
Veterinæren kom og vi fikk beskjed om at byllen satt ved den bakerste tanna. Veterinæren trodde at det hadde noe med tanna å gjøre, så den må evt. trekkes hvis det ikke har blitt bedre om en uke. Jeg nevnte at hun spiser alt mulig rart, så det kan godt være at hun har spist noe skart. Vet`en hadde prøvd å stikke hull på den, men ingenting hadde kommet ut av den. Vanligvis er den jo fylt med puss. Hun hadde også sett at tannkjøttet hennes var veldig hovent, mandlene var veldig hovne, og lymfekjertlene var veldig hovne. Hun hadde også tatt noen blodprøver, og det var ett par avvik. Det viktigste den viste var at hun hadde et veldig lavt antall hvite blodlegemer. Det syntes hun var rart, men eneste forklaringen måtte være at betennelsen hadde sittet en stund, og at alle hadde blitt brukt opp på å prøve bekjempe betennelsen. Vi må derfor tilbake om en uke for å ta nye blodprøver å se om nivåene har stabilisert seg. Hvis ikke må hun utredes mer, og hun vil da mest sannsynlig ha leukemi :( :( Så vi må virkelig krysse fingrene for at det bare er pga betennelsen!!
I tillegg hadde veterinæren sett nærmere på de merkelige sårene på benet hennes, og hun trodde det var ett "tørr-bitt" fra en hoggorm. Altså ett bitt uten gift. Så det er nå barbert og smurt inn.

Vi fikk med oss resept på smertestillende og antibiotika. I tillegg fikk vi med Recovery-mat som inneholder mye fett og proteiner. Hun har faktisk blitt ganske tynn på kort tid, så hun må fores opp litt igjen.

Når vi kom hjem igår, var Bali veldig interessert i Ophelia. Hun skulle vaske henne i ansiktet hele tiden, og det var greit for Offe. Men hun ble litt intens, så vi måtte holde Bali vekk fra Ophelia resten av kvelden. Bali klarte å dytte borti den vonde delen av ansiktet til Ophelia slik at hun peip, og etter det ble hun rett og slett redd for å ha Bali rundt seg. Så nå har Bali totalforbud mot å være nær Ophelia, og det er ikke lett. Bali skjønner jo ingenting stakkar.

Natten har gått fint, og idag tidlig var hun stort sett den samme. Hun skjelver kanskje litt mindre, men fortsatt hoven og redd for ansiktet sitt. Hun vil bare bæres, eller ligge på fanget. Vi måtte få i henne smertestillende og antibiotika før Kaj og Bali dro avgårde på utstilling. Smertestillende var greit, for den var i flytende form. Men antibiotikaen var piller, så de måtte vi lure i henne på ett vis. Vi pakket de inn i brunost, og da fikk vi i henne 1 pille. Den siste halve hun skulle ha ville hun ikke ha, så da pakket vi den inn i Oreo-kake! Da tok hun den til slutt ;)

Så nå ligger jeg og Ophelia i sofaen under teppet, og bare slapper av. Hun har sovet siden klokken 09.00 idag, og kommer nok til å sove mye iløpet av dagen. Tror hun syntes det er litt deilig å ha fri fra Bali, for da slipper hun å engste seg for at hun skal være nær det vonde.

Nå får vi bare krysse fingrene for at hun kvikner til fort, og at hevelsen går ned. Også får vi håpe hun slipper å trekke noen tann, og at blodprøvene er fine om en ukes tid :)

Ett par bilder av syklingen min og storesøster Bali som gjør så godt hun kan :)









Dette er bittsåret hennes, det andre såret ser man så vidt som en kul på venstresiden


Mobilbilde fra igår. her ser man begge sårene


Og dette er Oreo-kaken Offe fikk smake på idag ;) Bare den hvite ostekremen selvfølgelig

6 kommentarer:

  1. Godbedring til Offe :( håper hun blir veldig fort frisk

    SvarSlett
  2. Vi tenker masse på dere og synes dette er helt forferdelig.
    Krysser alt vi har for at dette går over snart og at Offeliten er seg selv snart :)

    God bedring!!

    SvarSlett
  3. Stakkars stakkars lille Offe! Så forferdelig!! Og søte Bali da, som prøver å trøste:) Håper hun blir fort frisk igjen. Vi krysser alt vi kan for at du skal bli raskt frisk!! Masse god bedring og forsiktige snutekoser fra Lotta og Tess <3

    SvarSlett
  4. Silje, Smokey og Bandit3. september 2011 kl. 12:47

    Uff, stakkar lille Offe, og stakkar dere. Det er ikke noe morro når voffsene er syke. Håper hun blir fort frisk igjen.
    Den kaken så veldig god ut :D
    Susser fra Smokey og Bandit <3

    SvarSlett
  5. Vi takker og bukker for all støtten og hilsninger, det setter vi virkelig pris på :)

    Ophelia sover og sover, er sliten hund <3

    SvarSlett
  6. Hei!

    Så leit at lille Offe er syk, man blir jo helt knust av sånn.
    Hun ser veldig stakkarslig ut på bildene. God bedring til henne.
    Klem fra Birgitta

    SvarSlett