søndag 11. september 2011

Nkk Rogaland + gårdshundtreff

Da har jeg endelig tid til å blogge litt om hva som har skjedd i helgen :)

På fredag dro vi avgårde til Sandnes for å delta på NKK Rogaland på lørdagen. Vi fikk tilbud om å overnatte hos Tatijana og Helene på Aridgeocrats kennel, og det takket vi selvfølgelig ja til. Vi regnet med å bruke ca. 7 timer, og vi bestemte oss for å kjøre rett over, og ikke om Kristiansand. Dette viste seg å være en stoor tabbe..

Vi dro klokken 13, og vi trodde vi skulle være fremme klokken 20.30-21.00. Vi så på google maps før vi dro, og da var det straka vegen via riksvei 45. Veldig enkelt. Etter å ha kommet til Seljord kom det en omkjøring. Det begynte å bli mørkt, og omkjøringsveien var helt forferdelig!! Det var bare plass til 1 bil i bredden, så hver gang det kom en møtende bil, måtte vi stoppe helt opp og kjøre ut i renna. Dette gjorde at vi ikke kunne kjøre særlig fort, og det tok veldig lang tid. I tillegg kjørte vi opp og ned flere fjell, og med 12 % helning OG tåke gikk det ikke akkurat fort fremover.. Vi havnet til stadig bak lastebiler som kjørte i 50 i tillegg, så vi brukte masse tid på denne omkjøringen.

Etter å ha kommet tilbake på riksveien igjen, og vi tenkte at "yes, nå er det ikke lenge til vi er i sandnes", dukket skiltet opp hvor det stod "Kristiansand - 6 mil". Hva i alle?? Vi stoppet med engang og sjekket gps`en på telefonen. Vi hadde kjørt langt ned i landet, og havnet helt feil!! Tenk å være så utrolig dårlig skilting og at man i det hele tatt kan lage en omkjøring slik at man ikke havnet på samme vei som før omkjøringen?? Nei, da var vi så frustrerte. Trodde at vi endelig var fremme, men da viste det seg at det "bare" var 30 mil igjen... Resten av veien hadde jeg gps`en på (bortsett fra de stedene det ikke var dekning). Vi kjørte en skikkelig liten fjellvei uten befolkning og lys i ett par timer før vi endelig kom oss ut på E39-stavanger. Vi kom frem til Tatijana og Helene klokken 00.00, 3 timer for sent... Så da var det nesten bare å si godnatt og vi gikk og la oss.

Dagen etter skulle vi ikke være i ringen før klokken 11, så vi hadde god tid til å spise frokost og skravle litt før vi dro. Når vi kom frem var det forsinket 45 minutter, men det gikk relativt fort da vi pratet med alle gårdshundeierne. Dommeren var Terje Lindstrøm som vi visste likte Bali. Han ga henne cert og Bir i trondheim tidligere i år. Men vi visste også at han likte Bella Vita til Tatijana da han plasserte henne i gruppa som valp. Så vi visste det stod mellom oss to, om ikke flere. Bella Vita fikk ck, og Bali var den eneste i åpen klasse som fikk rød og ck. Bibbi til Kristine fikk også ck, så da var det oss tre som konkurrererte om beste tispe og certet.. Vi gikk en runde før han plasserte Bella Vita som nr. 1 og Bali som nummer 2. Det var så nært så nært! Men vel fortjent til Tatijana og BV, hun bevegde seg bedre enn Bali den dagen. Bali var litt trippete og syntes det sølete, våte gresset var litt ekkelt. Selv om vi ikke dro derifra med championatet i lomma, fikk vi ihvertfall med oss ett reserve-cert og en ck-rosett ;) Vi dro ganske med engang for klokken hadde blitt 13, og vi skulle trossalt kjøre et stykke. Vi takket for oss før vi dro hjemover, denne gangen om Kristiansand ;)
Vi var hjemme rundt 20.00.

Vi var litt spente på hvordan bilturen med en liten valp skulle gå, men Nitro lå og sov hele veien han! Eneste gangen han var våken var når vi stoppet for å spise, og vi luftet hundene. Deilig!

Kritikken til Bali lød som følger:

"

Og idag var det klart for gårdshundtreff for Oslo/akershus-avdelingen igjen. Det regnet skikkelig når vi dro, men vi tenkte å ta oss en liten tur allikevel. Pga det dårlige været var det ikke så veldig stort oppmøte, men det var allikevel 15-20 hunder. Når vi begynte å gå var det opphold, og sola tittet igjennom innimellom :) Det var veldig deilig å se Offe på topp igjen. Hun var med å løp sammen med de andre og koste seg masse! Nitro fikk også lov til å komme ned å hilse på de andre hundene og alle barna som var der, og han storkoste seg! Han løp rundt og hilste på menneskene, snuste på hundene, og gravde i sanda. Kjempemorsomt å se hvor trygg han er altså :) Etter en fin tur dro vi hjem med 3 slitne hunder.







































Også ett par bilder tatt de siste dagene











1 kommentar:

  1. Hei!

    Så flotte bilder! Du er så flink Kristine!
    Nitro er sååå søt.

    Birgitta

    SvarSlett