tirsdag 27. september 2011

Ophelia er erklært frisk :)


Da har det gått 8 dager siden Ophelia trakk 3 tenner, og hun har blitt friskmeldt av dyrlegen :) De har ringt ett par ganger for å høre hvordan det går med henne, liker at veterinæren tar seg tid til dette! :) Fikk også pratet med veterinæren på Din veterinær her på Kløfta, han som trakk tennene hennes, og han forklarte litt om denne sykdommen.

De 3 tennene som ble trukket hos Ophelia var det samme som visdomstennene til oss mennesker. Med andre ord har hun ikke noe behov for dem, og dette er ikke noe man kan se heller. Med mindre man åpner munnen og titter bakover i munnen da såklart. Som jeg har skrevet tildigere, så er dette den vanligste tannsykdommen hos hunder og det er deilig å få bekreftet at dette ikke er så farlig som det jeg først fikk for meg, men nærmest helt vanlig.

Jeg har vært litt redd for at denne "sykdommen" er arvelig, men det er ikke bevist noe sammenheng mellom dette og gener/arv. Heldigvis. Men jeg sendte en mail til oppdretter og forhørte meg om hun visste om noe lignende i slekten til Offe, men det var ikke noen som hadde noe problemer med tennene. Moren til Offe er jo nå 8 år, og har fiine tenner :) Så det er bra.

Periodonpal er også noe mennesker får, og det er derfor man er så strenge på å bruke munnskyll + tanntråd i tillegg til pussingen. For det er plakk og tannstein som forårsaker dette!

Her ser dere Periodonpal vist på ett røngtenbilde. Man ser tydelig et mørkt parti, en lomme, mellom tannroten og tannkjøttet/kjeven.



Men nå som Offe endelig er friskmeldt, har vi begynt på rehabiliteringen. Hun har gått ned nesten 2 kilo, og det er mye for en hund på 7 kilo! Så nå får hun ca. 300 gram vom om dagen + litt brødmat. Hun fikk med 3 bokser med A/D-for fra veterinæren som inneholder ekstra mye fett, men det vil hun ikke ha.. Kresen sa du?? Vi har også begynt å ha henne med på jobb igjen, og vi går ekstra mye i skogen slik at hun får trent opp muskulaturen igjen. Siden hun mistet det så fort, kommer det nok rask tilbake igjen også :) Tannvisning har vi også begynt å trene på, for nå er hun redd for munnen sin. Jeg får helt fint lov til å se på tennene hennes, men ikke populært når andre skal gjøre det. Så her må det øves før helgens utstillinger.


Ellers går det bra med de andre 2 også. Bali har endelig fått løpetid etter 9 måneder. Hun hadde en veldig rar løpetid forrige gang, så blir spennende å se om den er like rar eller om den foreløper seg normalt. Hun er litt mer gretten enn normalt, men ellers går det fint.

Nitro har blitt 11 uker og han har blitt en stor gutt!  Jeg bare bruker Offe som mål, hun er jo 31 og han er er fortsatt 3-4 cm lavere enn henne. Men det er ikke lenge før han tar henne igjen nå! Virker som at han vokser veldig gjevnt. Bali bare skøyt i været og var høybent og tynn lenge. Men han vokser like mye i bredden som i høyden virker det som. Så det er bra. Han har vært med på hundeluftingen 2 ganger nå, og han finnes ikke redd. Når han blir trøtt vil han bli bært, og da sovner han på armen min <3 Vi har trent på å være på bordet helt siden vi fikk ha, og han er så flink! Igår hadde vi besøk av moren, stefaren og broren til Kaj, og alle fikk se på tennene og klemme og kna så mye de ville. Han bare stod der å gjespet han ;)







Vi har også fått ny hjemmeside til Øvre Romerike Hundelufting : www.hundelufterne.no :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar