lørdag 1. januar 2011

Godt nyttår!

Igår var det nyttårsaften, og vi skulle være hos min far m/familie hele kvelden. Vi var veldig spente på hvordan Ophelia skulle reagere på rakettene siden det er hennes første nyttårsaften. Pia, hunden til pappa, reagerer ikke på raketter i det hele tatt, så vi tenkte det ville være til god hjelp. Bali derimot er ikke glad i raketter og smell, så vi var forberedt med kong med fryst leverpostei som hun skulle få når rakettene begynte.

Når klokken slo 12, ga jeg bikkjene hver sin kong. Ophelia tok den gladelig imot og la seg på teppet i stua sammen med Pia. Bali tok ikke imot kongen engang, bare fotfulgte meg hele tiden og var tydelig ukomfortabel. Prøvde å late som ingenting, men er ikke lett å ikke "trøste" henne når du ser hun ikke har det godt. Hun skalv, peste, og løp opp og ned trappa et par ganger før hun la seg under stuebordet. Etter 10 minutter virket det som at hun slappet litt mer av, for da var kongen litt interessant. kvart over 12 var det nesten ingen raketter igjen, og da slappet hun faktisk veldig bra av, og gikk løs på kongen sin :)

Jeg er veldig glad for at hun klarte å avreagere og slappe av så fort. Ifjor satt hun og skalv og var redd i 30-60 minutter etter at smellene var ferdige. Men i år slappet hun veldig fort av og halen kom opp igjen etter 15 minutter med smell :)

Ophelia kunne ikke brydd seg mindre. Hun lettet ikke på ørene engang! Håper virkelig at dette kan fortsette i fremtiden. Kommer nok til å gjenta "ritualet" neste år også :)

7 kommentarer:

  1. Så bra det gikk så fint med Ophelia, og godt at Bali klarte å slappe av såpass fort :)

    Godt nytt år til dere :)

    SvarSlett
  2. Høres ut som en koselig nyttårsaften :)

    Godt nytt år!!!

    Hege og Milo

    SvarSlett
  3. Godt nyttår!

    Kanskje Ophelia kan være være læremester for Bali på nyttår når hun er litt større :)



    Kristine, Miro & Bibbi

    SvarSlett
  4. Ja, håper hun kan lære Bali å slappe av litt når det kommer til smell og høye lyder :)

    SvarSlett
  5. Hei!

    Godt nytt år!
    Husker Bali var redd på skytterkollen, så rart for det passer ikke til resten av hennes personlighet.
    Godt vesle frøkna ikke var redd, hun g\hadde vel itte tid, hi h

    Birgitta

    SvarSlett
  6. Hei og godt nytt år! Så bra at Ophelia ikke brydde seg om rakettene:)Stakkars Bali! Ikke godt å være redd. Bra det gikk så fort over:)Tess bryr seg heldigvis ikke. Lotta reagerer litt uten at hun blir redd. Det er vel mer det at hun ikke helt skjønner hva som skjer, og det er jo ikke rart:)

    SvarSlett
  7. ja, hun var redd for skuddene på skytterkollen også. Vi får prøve å trene litt på høye lyder slik at hun blir litt mer avslappet rundt det :)
    Ophelia hadde ikke noe tid til overs, det var kun kongen med leverpostei som stod i hodet på henne :P

    Så bra at jentene dine ikke brydde seg Kjersti, alltid deilig å se at første nyttårsaften går så fint :)

    SvarSlett