fredag 1. oktober 2010

Valpebesøk i Danmark

Igår satte vi nesen mot Danmark klokken 05.00. Turen ned gikk kjempefint, det er motorvei omtrent hele veien, så det var ikke noe problem. Vi kjørte til Helsingborg og tok ferjen over til Helsingør i Danmark. Vi brukte 5 timer til Helsingborg og ferjen tok ca 15 minutter. Når vi var i Danmark tok det ca 45 minutter til oppdretter. Siden vi hadde beregnet litt lenger tid, var vi fremme klokken 11, og vi skulle egentlig ikke være der før 13-14. Så når vi kom hadde selvfølgelig valpene akkurat fått mat, så de var jo supertrøtte. Når vi ringte på, kom det ikke en lyd innenifra (er jo så vant til at gårdshunder bjeffer når noen ringer på). Vi kom inn og ble møtt av 3 superglade gårdshunder som nesten krangelt om hvem som skulle sitte på fanget først :P Disse 3 var mor, datter og barnebarn, altså 3 generasjoner gårdshunder. De var ganske like alle tre, så man så at de var i slekt.

Etter vi hadde blitt overfalt av de voksne hundene, fikk vi hilse på de små :) Jeg fikk helt sjokk når jeg så oppi valpekassen og fikk se hvor små de var! Når vi besøkte Bali og hun var 5,5 uker gammel, var hun da ikke så liten? Disse var 4 uker og 6 dager bare da, men de var bare så utrolig små! De fleste valpene lå og sov under hele besøket, men det var 2-3 stykker som var våken litt innimellom. Nå var det ikke lenge før de klarte å komme seg over kanten på valpekassa, så nå er det nok ikke lenge før det er liv i leieren der ;)

Etter å ha kost med valpene i en times tid, fant jeg fort ut at Ophelia garantert var min favoritt. Hun var liksom så liten og sjarmerende, små lyder lagde hun også der hun lå og sov. Oppdretter fortalte også at hun var sjefen i gjengen, og den som var mest frempå. Hun var den som var mest oppdagelsesfull og hadde nesten kommet seg over kanten på kassa flere ganger. Så høres ut som at vi får en liten nysgjerrigper i hus :)

Oppdretter fortalte også at 1 av valpene skulle til Tyskland og en til Sverige, så de blir litt spredd her og der. Hun bodde også på gård med 5 unger, så har blir de vant med det ene og det andre :)
Nå er det bare 3 uker til kaj tar flyet ned og henter henne, tiden kommer til å gå SÅ sakte! Men vi får kose oss med de bildene vi har og får av oppdretter :)

Her er noen bilder vi tok under valpebesøket:


Dette er Elektra, datteren til Esmeralda, altså halvsøsteren til Ophelia:
Og dette er datteren til Elektra:
Og en gjeng trøtte valper
Orchid, en av tispene
Ormonda som blir på kennelen
Ophelia i midten
Kaj klapper på en trøtt Ophelia
Orchid hadde utrolig skarpe tenner! godt å tygge på fingre :P
Sove!
Ophelia sover så søtt :)
Ormonda
Lille tykkemagen
Hele gjengen sover

2 kommentarer:

  1. Hun har så nydelig ansikt!
    Gleder meg til å gå tur fredag!
    Birgitta

    SvarSlett
  2. Ja, hun er kjempenydelig :)
    Jeg regner med at jeg kommer på fredag, hadde ihvertfall vært veldig koselig :)

    SvarSlett