torsdag 8. mars 2012

Nitro sine siste valpeshow

Da fikk jeg endelig somlet meg til å skrive litt om utstillingen som var i helgen! Nitro blir 8 måneder nå på lørdagen som kommer, så dette ble hans siste valpeshow. Det var veldig få gårdshunder som stilte i helgen, men det var visst generelt lite påmeldte hunder til denne utstillingen. Der er kanskje ikke så rart når det har vært mange så utstillinger i Letohallen bare siden januar. På lørdag var det 2 voksne og 1 valp, og søndagen var det 6 voksne og 1 valp. Til vanlig pleier det å være 15-25 gårdshunder på disse utstillingene, så det var veldig rart! Men koselig var det allikevel, for det var bare kjentfolk som stilte.

Lørdagen var det en spansk dommer som faktisk visste en del om rasen. Han nevnte mye bra om Nitro til Kaj når Nitro stod på bordet, men på kritikken stod det bare "Very very good everything"! Det er den merkeligste kritikken vi har fått før, men det oppsummerer vel hva han syntes om Nitro ganske greit?? Haha :P

Kaj skulle stille ut en hund for Aridgeocrats, Kians Trunte Nikki, og han hadde ikke trent på å gå i utstillingsbånd. Og det så man ganske fort :P Han nektet å gå i båndet, bare kastet seg rundt, hoppet og bare protesterte. Men han var flink på bordet, så det gikk jo greit bortsett fra gangen ;) hehe.. Han ble vist fint frem til BIM! Men det aller beste var at Bambi til Birgitta ble BIR! Gratulerer! :D Kjempemorsomt var det :) Dommeren var fra spania, og vi tenkte at han nok aldri hadde sett en gårdshund før, men jaggu hadde han litt peiling. Han pratet med Kaj om rasen her i Norge, at den hadde ekspoldert de siste årene, og at det var en veldig fin rase han selv kunne tenke seg! Han ba oss bli igjen etter utstillingen, for han ville prate med oss. Han spurte Birgitta om han kunne ta med seg Bambi til Spania og stille henne der?? Jeg og Birgitta stod og så på hverandre og visste ikke helt om vi fikk med oss hva han spurte om. Men jo, han ville at Birgitta skulle sende Bambi ned til Spania slik at han kunne stille henne der. Haha, vi lo, Birgitta takket pent nei, og han ble litt skuffet :P

Tilbake på søndagen var det en dansk dommer, Carsten Birk. Han så kjempehyggelig ut, og det var han virkelig også! Han var kjempeflink med hundene, og smilte og var blid hele tiden. Det er ikke alltd man ser smilende dommere for å si det sånn.. Nitro og Kaj er ett veldig bra team i ringen. Nitro elsker å vise seg fram! Halen logrer hele tiden, og han står kjempfint foran Kaj og logrer. Han står der uten å flytte seg i det hele tatt, og bare venter på å få belønning av pappa ;) På bordet kan dommeren klemme, løfte, sjekke og pelle så mye han vil, Nitro godtar absolutt alt.

Kritikken var veldig fin:
" Godt utviklet for alder. Godt uttrykk. Velformet hode for alder. Korrekt stopp, godt bitt. Velplasserte ører. God overlinje. Velansatt hale. Gode vinkler. Utmerket pels og farge. Frie bevegelser, godt temperament, og velpresentert".

Jeg lånte med meg videokameraet til lillebroren min og filmet gutta i ringen, men jeg har ikke fått lastet opp videoen enda. Skal prøve å få gjort det i løpet av helgen ;)

Men noen bilder fikk jeg tatt :)Veldig dårlig kvalitet, så nå må jeg bare få kjøpt meg en annen linse. 50 mm eller noe.


Dommeren gransker Nitro

 Kjenne og klemme


 Nikki/Bruno var ikke villig i båndet, hehe ;P





 Birgitta og Bambi


 Kaj og Nitro søndagen

 Hei Mamma!


Nitro og premiene lørdag


 Helgens fangst ;)

2 kommentarer:

  1. Hei!

    Nitro er flink i ringen med papsen sin ja!Flotte resultater han fikk, skjønne gutten. Han er så søt når han blir så glad for å treffe vennene sine igjen.
    Bruno ble jo også fullstendig forelsket i Bambi og tenkte kun på henne når han var i ringen. Artig var det iallefall.
    Gleder meg til neste utstilling, det blir for oss i Leto igjen.
    Birgitta

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja Birgitta, de har en veldig fin kontakt! Vi skal også stille i Letohallen, men da i junior! Blir veldig gøy! Mest sannsynlig stiller vi Ophelia en av dagene og, bare for treningens skyld :) Men vi ses jo før det da, gårdshundtreffet 25 :)

      Slett