søndag 7. august 2011

Nesbyen

Da har vi igjen vært på en koselig helgtur/utstillingstur, og denne gangen var vi i vakre Nesbyen, like utenfor Gol. Vi bodde på Per`s hyttepark, veldig greit :)

Vi kom opp fredag ettermiddag til regn og ekkelt vær, så det ble en tidlig kveld på hele gjengen.
Vi våknet heldigvis til strålende fint vær på lørdagen, og det ble fort varmt. Vi var heldigvis tidlig inn i ringen, så det rakk ikke å bli "for" varmt før vi var ferdig. Ophelia var først inn, alene i junior, og fikk Exellent uten ck. Deretter var det Bali sin tur. Hun strålte i ringen som vanlig og vant klassen sin med ck. Hun vant deretter beste tispe klasse, og fikk dermed sitt 4. cert! Veldig morsomt :)) Hun konkurrerte mot Strix om BIR/BIM, og endte tilslutt opp som BIM. Gratulerer til Camilla og Kristian med Bir og Bir Veteran på Lilo som også ble 2. beste tispe :)

Vi bestemte oss for å dra tilbake til hyttene å vente på gruppefinalen da vi var ferdige allerede 09.30. Vi lagde ostesmørbrød i ovnen og koste oss i sola. Klokken 15 var det tid for å dra tilbake og se på Strix i gruppa. Det var utrolig mange flotte hunder med (som vanlig), og han ble ikke plassert. Men morsomt å få vist frem rasen allikevel. Vi ble værende til BIS, og det var en flott Cairn Terrier som ble BIS, litt uvanlig!

Vi dro til hytta igjen rundt 18 og Camilla skulle på Hellbillies-konsert med noen venninner. Jeg fikk tilbud om å være med, men jeg var så sliten etter dagen så jeg valgte å bli hjemme og holde gutta i øra ;) Vi grilla og koste oss med litt vin/øl, og la oss relativt tidlig da alle var passe slitne etter dagen.

Kritikken til Ophelia: "Very nice. Feminine expression. The body of this bitch is nice and strong, but the neck too thin. Very straight on the shoulder. The topline very roached. Very good angulation on the rear"

Bali: "Very nice type. Correct head. The ears are ok. Correct neck, the front hands turn a little bit out. Strong, nice body. Top line ok. Correct tail. Very nice angulation in the rear. Very good size"

Idag våknet vi til overskyet vær, deilig. Vi pakket sammen og dro til utstillingen. Idag var det en norsk dommer vi hadde hørt mye om på forhånd. Han likte ikke de store og skulle være veldig streng i dømmingen sin, noe vi fikk erfare ;) Det var 36 hunder før gårdshunden skulle i ringen, og av disse var det kun 2 (!) som hadde fått ck.
Både Ophelia og Bali fikk VG idag, og igjen kommenterte dommeren hvor fin Bali var, og at det var så synd at hun er så stor. En av de bedre kritikkene fikk hun også :) Ingen av gårdshundene fikk exellent, 4 med VG og 2 med Good.

Ophelia: "Meget bra type. Gode proposjoner. Enda for lett i hodet og noe spiss i snuta. Vakre øyne og ører. Bra kropp, ok vinkler, faller i krysset. Beveger seg med tilstrekkelig driv, parralelt og med bra støtte i front. Hyggelig temperament"

Bali: "Meget bra type, har hode og kropp tilpasset sin størrelse. Blir for stor, men har meget godt uttrykk. Velskåret hode og meget velkonstruert kropp.  Ok vinkler frem og bak, velansatt hale. Beveger seg lett med tilstrekkelig steg. Ok temperament"

Nå er det så mye som 2 uker til neste utstilling (hehe), og da er det rasetreffet på Bogstad som står for tur. Det er påmeldt hele 103 gårdshunder, en utrolig økning fra forrige året. Så det skal bli utrolig morsomt :) Søndagen, dagen etter, er det NKK Bjerke hvor begge jentene er påmeldt.





3 kommentarer:

  1. Skal si dere er på farta:) Det høres veldig koselig ut og gøy med fine resultater da! Det nærmer seg gårdshundtreffet. Det blir en spennende helg! Vi ses:)

    SvarSlett
  2. Ja, det er utrolig mye fine utstillinger på denne tiden av året, så da tar vi all reisingen i samme slengen ;) :P

    Gleder oss masse til rasetreffet! Er ikke lenge igjen nå :)

    SvarSlett
  3. Fine kritikker da!
    Hørtes ut som en koselig helg. Fint i Nesbyen.

    Birgitta

    SvarSlett