tirsdag 21. juni 2011

Veterinærbesøk, Odi og en herlig dag på jobb :)

Igår var vi hos veterinæren for den årlige vaksinen. Ophelia blir jo ikke 1 år før i August, men vi tok 1-årskontrollen igår slik at vi kan synkronisere de to jentene. Først var det Bali som var flink og ikke brøy seg om sprøyta hun fikk. Alt stod bra til med henne. Hun ble veid, og nå veier hun 12 kilo!! Ifjor veide hun 11 og da var hun litt overvektig. Så hun har gått opp 2 kilo på ett år, lagt seg mye ut ja :)

Så var de Ophelia sin tur. Hun også tok sprøyta med knusende ro, hun var mer opptatt av godbitene hun ;) Helt siden vi fikk Ophelia har hun harket når hun løper kjempefort. Hun ser ikke ut til å bry seg noe om det, men greit å sjekke det med veterinæren. Hun sjekket hjertet hennes ekstra godt, og fant ikke noe galt. Det er som oftest hjerte det er noe galt med når de hoster og harker når de løper, så det var deilig å avbekrefte at det var noe galt. Men når det er noe galt med hjertet pleier de og hoste og harke etter at de har stoppet å løpe også, men det gjør ikke Ophelia. Det er bare akkurat når hun løper, også gir det seg når hun sakker ned på farte. Så veterinæren sa at det mest sannsynlig kom av at hun har litt følsomt pusterør, og når hun løper får hun mye kald luft på engang. Dette stemmer jo veldig bra, for hun løper jo alltid med munnen oppe. Men da fikk vi bekreftet at det ikke var noe galt, og ikke noe å bekymre seg for, heldigvis :) Hun ble også veid, 6,1 kilo veier hun, halvparten av Bali, haha :D

Idag har vi hatt en fantastisk dag på jobb. Vi har egentlig ferie denne uken, men siden vi ikke drar før i morgen, jobbet vi igår og idag. Idag hadde vi bare 2 hunder, så vi valgte å gå tur ved Nebbursvollen i Lillestrøm. Dette er et badeanlegg, og rundt badeanlegget er det veldig fint å gå med hunder. frislippområde er det der også :) På vei tilbake til bilen møtte vi først på en dobermann tispe vi har møtt på tidligere. Vi ble stående å prate mens hundene lekte. 5 min etter kom det 2 hunder til, og slik fortsatte det. Tilslutt var det nærmere 20 hunder som løp rundt på gressplenen og lekte, og det var så morsomt å se at alle hundene gikk så bra overrens med hverandre! Det var alt fra Dobermann til chihuahua, ikke noe  antydning til bråk engang! Vi lot hundene løpe å kose seg før vi ga oss mens leken var god. Ophelia forelsket seg i chihuahuaen, Bali herjet med dobermannen og ble jaget av alle flere ganger (som vanlig). Missi lekte med alle, og Gizmo fant virkelig tonen med en bulldog ;) Synd jeg ikke hadde med meg kamera!

Det var bare så deilig å se at alle koste seg så fælt isammen uten noe bråk. Rart når det var så mange forskjellige raser med forskjellig språk.

I morgen drar vi til Sverige, på hytta til mine besteforeldre. Der skal vi være frem til lørdagen, da drar vi videre til min tante og onkel sin hytte som også ligger i Sverige. Blir deilig å komme seg litt på ferie, selv om det ikke ble syden som jeg så gjerne ville. Men det får vi ta senere :)

Har forresten glemt å oppdatere hvordan det har gått med lille Odi, dachsen vi prøvde å omplassere for ett par uker siden. Hun har nå fått seg ett fantastisk hjem hos ett vennepar av min mor. De har hatt dachs flere ganger før, og når de så henne falt de pladask. Odi og mannen i huset er en skikkelig god match. Hun er med han på golf flere ganger i uken, og det trives hun veldig med :) Deilig å vite at hun har fått ett bra hjem.

Til slutt ett par bilder av Bali med sin nye genser. Jeg har helt glemt å legge ut bilder av den. Den ble litt for kort, så jeg skal lage den litt lenger. Men slik ser den ihvertfall ut:

Først ett forfra. Offe linselus er selvfølgelig med på bildet


og slik ser den ut fra siden. Bali ser ikke heelt fornøyd ut :P

1 kommentar:

  1. Godt de er friske og raske! Buster har det med å hoste litt sånn han og så da har han nok det samme som Offeline. Hørtes ut som en topp tur og geilige ferieplaner!! Heldiggriser!
    Flott genser!

    Birgitta

    SvarSlett