søndag 1. mai 2011

utstillingshelgen er over :)

I helgen har det vært dobbelutstilling i Letohallen. På lørdagen var det 17 voksne og 5 valper, og idag var det 12 voksne og 3 valper. Dette var også Ophelias siste valpeshow, for neste gang er hun junior :D

Dagen igår var ikke særlig morsom. Ophelia syntes ikke det er noe morsomt å vise tenner, men vi trener og trener, så det kommer seg nok. Men når hun stod på bordet så jeg det ganske tidlig at hun syntes dommeren var litt brå og hard. Hun ville ikke vise tennene til han og vrei seg unna. Da sa han " ånei du, ikke prøv å bite meg!" Jeg ble litt satt ut for hun prøvde da absolutt ikke å bite dommeren, likte bare ikke den harde håndteringen! Fikk streng beskjed om å trene mer på å vise tennene, og jeg satte henne på bakken litt sjokka. Vi ble plassert som nummer to.

Videre følgte jeg litt ekstra med på hvordan han behandlet de andre hundene, og så lenge de var flinke og villige på bordet, var han veldig ålreit og rettferdig, men var de litt nervøse, holdt han de godt fast og forsterket redselen. Så litt blandede følelser etter denne dagen..

Så var det Bali sin tur. Det var 11 tisper, og 3 i åpen klasse som Bali stilte i. Alle tre fikk CK, og det var 5 tisper totalt som fikk dette. Bali gikk og stod som en drøm, hun var så flink! Hun ble tilslutt plassert som nummer 4, og det er vi veldig fornøyde med :)

Kritikkene fra lørdagen lød som følger:

Ophelias kritikk:
"Trivelig helhet. Bra hode og uttrykk. tilstrekkelig hals. Bra kropp for alder. Kunne vært litt bedre vinklet. tilstrekkelig benstamme. Rør seg med noe korte steg og noe trang bak"

Balis kritikk:
"Stor tispe, men endå feminin. Velskåret hode, bra hals. Meget velkroppet. Noe lang i lenden. utmerket vinkler. Meget bra ben og poter, rør seg meget bra"

Når vi kom hjem igår hadde vi 2 økter med tannvisnings-trening. Denne gangen brukte jeg klikker, og startet helt på scratsj. Begynte med å bare stryke henne på kinnet= klikk. Osv osv. Hun ble fort rolig og lot meg titte på tennene.

Så var det dagens prestasjoner: Det var 2 tispevalper idag, og jeg var veldig spent på hvordan tannvisningen kom til å gå. Jeg satt henne på bordet og stilte henne opp. Dommeren begynte å klemme og ta, og dette gikk veldig fint. Så kom vi til tennene. Hun trakk seg litt, men dommeren fikk se på tennene, og tittet ganske lenge uten problem :D Jeg ble så glad! Dommeren og jeg skrøyt Offe opp i skyene ;P Bare dette gjorde dagen for meg! Vi ble igjen plassert som nummer 2, og dommeren sa at grunnen var at den andre hadde bedre forbryst, noe den absolutt hadde. Men hun sa også at de begge var vakre, flotte eksemplarer av rasen, og det var jo koselig å høre :)

Så var det Bali sin tur. Igjen var det 3 i åpen klasse, og hun ble plassert som nummer 2 med ck. Det var 5 i beste tispe klassen, og hun ble plassert som nummer 4 idag også :) Så vi er veldig fornøyde med dagen, og gårdsdagens dommerier er fortid ;)

Ophelias kritikk:
"Feminin, passelig kompakt helhet. Hærlig uttrykksfult hode. velbårne ører som tipper riktig over skllen. Prima saksebitt. Hærlig hals og overlinje. Passelig vinklet bak, velbåren hale. Prima kort pels. En anelse fremskutt front som gir litt kort steglengde i front. Friske og livelige bevegelser. Særdeles lovende"

Balis kritikk:
"2 år feminin med yndig uttrykksfult hode. Velbårne ører som vipper korrekt. Prima leppest. (?) korrekt saksebitt. velvinklet forben/velkroppet. Prima pels. Velansatt velbåren hale. beveger seg kvikt-fritt og energisk"

Etter utstillingen dro vi på ett jorde sammen med Lille-Lo gjengen og lot bikkjene rase litt fra seg.

Her kommer litt bilder fra igår, og turen idag:

 
Zorro

 
Meg og Offe i ringen

 
Ophelia






Nemi gladjente :)

 
Bir og Bim begge dager

 
Buster

 
Strix

Isa



Zeta



Bali på bordet. Er det noe godis å få eller?

 
Bali som står så fint :)

 
Mange gårdshundromper!

 
Ophelia og Bea

 
Godbitsøk

 
Bea, Zeta og Bali

 
mannen med godbitene ;)

 
Gårdshundløp

 
Strix fant seg en pinne


Neste helg drar vi avgårde til Kristiansand :)

8 kommentarer:

  1. Grattis med flotte resultater i helgen :). Kjempeflotte bilder av hele gjengen!

    SvarSlett
  2. Silje, Smokey og Bandit1. mai 2011 kl. 13:44

    Så bra det gikk fint med Offe på bordet i dag, ikke noe morro med sånne dommere som i går altså. Grattis med flotte resultater og kjempefine kritikker.
    Fiiine bilder av masse gårdshunder :)

    SvarSlett
  3. Så flinke dere har vært :)

    Mange fine bilder også ;)

    SvarSlett
  4. takk dere :)

    Silje: dere meldte dere dessverre på feil dag :( For idag var det en veldig behagelig dommer. var ett par andre gårdshunder som trakk seg litt på bordet idag også, og eierne mente det hadde noe med opplevelsen de fikk igår å gjøre.

    SvarSlett
  5. Silje, Smokey og Bandit1. mai 2011 kl. 15:26

    Åh, så kjedelig. Det var flere som fikk en kjip opplevelse i går, så ikke rart de trakk seg i dag da. Men kanskje det hjalp å komme så fort opp på bordet igjen, og at dommeren var grei i dag? Får håpe det, og at det ikke har satt for dype spor :)

    SvarSlett
  6. ja, tror det hjalp :) og det at vi trente på det igår etter utstillingen hjalp nok mye det også :)

    SvarSlett
  7. Hei!

    Så flott at lillemor fikk en fin opplevelse i dag!!!
    Gratulerer med flotte resultater!
    Elsker bildene av hundene når de koser seg sammen. En fryd å se Bali løpe i ringen igår!

    Birgitta

    SvarSlett
  8. Gratulerer med flotte resultater! Fine bilder av fantastiske gårdshunder:)

    SvarSlett