mandag 21. januar 2013

Gårdshundseminar

I helgen har vi vært på gårdshundseminar på Birkebeineren hotell og apartments i Lillehammer.
Vi hadde med alle 3, og fikk en superfin leilighet hvor hundene var alene på dagtid. Var litt spent på dette på forhånd ettersom de aldri har vært alene på ett ukjent sted så lenge, men det har gått kjempebra. Ikke noe bjeffing de gangene vi var oppom og sjekket.

Vi var ganske mange, rundt 30-40 stk. Alt fra oppdrettere til de som akkurat hadde fått seg en gårdshundvalp. Så det var veldig gøy at det ble så mange!

På lørdag var det Irene Berglund som holdt foredrag om avl og hvordan ulike ting nedarves. Veldig interessant. En ting jeg ble litt oppmerksom på var at Leg Perthes er mer utbredt i sverige, og det er jo ikke så lenge før vi får det i Norge heller. Var også ett tilfelle av PRA hos en hannhund som har over 400 barnebarn! Og dette er arvelig! En skikkelig tankevekker gitt..

På kvelden var det god mat og sosialt samvær. Vi fikk lov til å hente hundene, så de var med de siste timene før vi tok turen tilbake til leiligheten og rundet av dagen med litt godis og film ;)

Tidlig på`n på søndag. Kl. 09 stod Bengt-Åke Bogren klar til å holde foredrag om rasen. Han er jo som mange vet både oppdretter og dommer på rasen, så det var interessant å høre hva han mente om rasen, problemene, de positive sidene, hva han så etter i en hund osv. Vi avsluttet med gruppearbeid hvor 8 hunder var modeller og vi andre skulle skrive kritikk og premiere hundene. Deretter skulle vi presentere, og B-Å skulle si hans mening. Veldig lærerikt, og spesielt lærte jeg mye om vinkler, og hvordan man måler skulderen, overarmen og krysset og hvordan de ulike delene påvirket hundens bevegelser.
Nitro var modell, og han var kjempeflink! Stod og sov på bordet som vanlig ;) B-Å ville gjerne at vi skulle putte han i kofferten hans, men han blir nok værende her i Norge gitt, hehe.

Det hele var ferdig rundt kl. 15.30, og vi kjørte hjem på 2 timer. En veldig sosial og koselig helg har det vært. Har ikke lært såå veldig mye (jeg er kanskje litt over gjennomsnittet interessert i temaene, så har lest meg opp en del gjennom tiden), men noe nytt var det, og jeg dro hjem med noen nye ting i tankene :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar