torsdag 29. mai 2014

Vi venter valper!

Nok engang har det gått en god stund siden forrige innlegg her på bloggen.

Vi har hatt mye å gjøre med oppussingen av huset. Per dags dato er det både terrasse OG bad/vaskerom som er "in prosess".

Men den største tingen som skjer her hos oss er at Ophelia venter valper!
Vi var jo på langtur til Kalmar ifjor sommer da vi skulle parre henne med Bergahusens Fred Astair. Vi var der i hele 5 dager, men det ble dessverre ingen parring.. Jeg var kjempelei meg og var litt redd for at hun rett og slett aldri kom til å få noen valper. For det var ingen "grunn" til at Tyson og Ophelia ikke fikk det til.. Men vi avtalte å prøve igjen neste løpetid.

Løpetiden nærmet seg, og vi hadde tenkt mye på de 8 mnd. Skulle vi ta sjansen på å reise 16 timer igjen for så å kanskje ha enda en bomtur, eller skulle vi fremskynde planene om å bruke Nitro til dette kullet istedenfor? Ettersom begge bor her, og vi ikke visste om Ophelia kom til å la seg parre, hadde vi definitivt funnet ut av det denne gangen. I tillegg hvis de fikk det til, hadde det vært mye lettere å dra til Kalmar igjen neste år da vi evt. VISSTE at hun lot seg parre. Midt i all grublingen så vi at Tyson sin familie hadde dratt på ferie, og da sa vel det hele seg litt selv. Vi valgte å gå for Nitro denne gangen. Planen vår var å vente til Ophelia sitt 2 kull, men det er ikke alltid ting ligger til rette for disse planene vi legger mennesker legger ;)

2 dager etter første tegn på løpetid begynte hun å stå! Hun må ha hatt løpetid lenger enn vi har visst. en uke etter hun begynte å stå viste Nitro interesse. Men det er ikke slik at det er så lett allikevel ;) De er jo begge uerfarne, så de styra og holdt på med mye rart. 3 senere hadde de enda ikke fått det til, så jeg hadde da godtatt at det ikke ble noe av denne gangen heller. Ophelia hadde sluttet å blø og begynte å krympe bak.

Morgenen etter våkner jeg av ett hyl og av en hysterisk Kaj som roper på meg fra stua. Jeg spretter opp og jaggu; der stod Ophelia og Nitro i sofaen av alle steder og hang sammen! 20 min varte det, og Ophelia sovnet flere ganger, hehe. Vi bestemte oss for at det fikk holde med denne ene parringen selv om de var klare for en runde til dagen etter også.

Så begynte den lange ventetiden. Etter 3 uker begynte niplene hennes å bli større. Jeg trodde det bare var innbilning, for man vil så gjerne! Uke 4 begynte vi å se andre endringer på henne. Hun ville heller ligge inne med meg enn å være ute i hagen med de andre. Apetitten hennes var ENORM! Hun kunne stå inne på kjøkkenet og hoppe for å prøve å nå det som lå på benken, og hun holdt på ganske lenge av gangen og ;)

Nå begynte niplene hennes å bli enda større. De var like store som tuppen på lillefingeren min. Men jeg visste ikke om dette var vanlig? Sånne ting har jeg jo ikke tenkt på før, og jeg vet jo at hun har fått melk i pattene før. Jeg sammenlignet med Bali sine, og hennes var jo pittesmå!

Uke 5 kom, og matlysten var fremdeles på topp. Hun stortrives om dagen, halen går like mye og ofte som Bali og Nitro sin! Vi var i København/Roskilde og skulle stille ut Nitro og Ophelia. Morgenen dag 29 så jeg (ikke les neste nå hvis du er litt ømfintlig) slim bak for første gang. Da ble jeg kjempeglad for jeg har lest at dette er ett "sikkert" tegn på drektighet! SHIT, kanskje hun er drektig?? Begynte også å drikke litt mer på dette tidspunktet, og hun ble veldig glad i å sitte på fanget til "fremmede" folk, noe hun stort sett ikke har noe interesse av.. Dag 31 syns jeg hun hadde lagt seg ut litt, litt sånn som når hun har spist masse mat og magen står rett ut. Hun begynte å bli bredere sett ovenifra. Hoftene så plutselig så smale og rare ut :P

Uke 6: Like sulten og blid som forrige uke. Nå syns jeg hun hadde blitt bredere ved ribbeina. Hun hadde nå gått opp 3 cm siden uke 4 (målte ikke noe før da).

Uke 7 (dag 43-49): Nå syns jeg hun ikke har vokst så mye mer, men hun har da lagt på seg 3 cm til. Så jeg blir nok litt blind på henne. Man kan nå se en tydelig klump på venstre side sett bakfra. Hun begynner nå og være litt tregere i alle bevegelsene sine, og hun sliter litt mer med å hoppe inn i bilen.

Og idag, dag 47 kjente jeg en valp sparke <3 at="" bare="" det="" drektig="" en="" er="" f="" for="" gikk="" helt="" hun="" ikke="" lelse="" meg="" n="" opp="" p="" rst="" tykk="" utrolig="">
Dette ble da fryktelig langt og kanskje litt kjedelig, men veldig greit for min egen del og ha dette til ett senere tidspunkt.

Vi har ikke rukket å søke på noe kennelnavn enda (selv om jeg skulle gjort det ifjor...), men jeg har funnet masse navn på A! Var litt usikker på om vi skulle ha kun 1 navn, eller 2 navn, eller ett adjektiv og ett navn. Men siden vi ikke har noe kennelnavn enda blir det kun ett enkeltnavn denne gangen.

Jeg har jo selvfølgelig tatt bilder av Ophelia fra uke til uke, og hun er 7 uker på vei nå på lørdag, og har kun 2 uker igjen. Hun er på dag 63 14 juni.


uke 2

 Uke 3

Uke 4

Uke 5


Uke 6

 Uke 1 magebilde                                                               Uke 6 magebilde

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar