lørdag 8. juni 2013

Valper planlegges til høsten

NJV-11 Nuch Such Zkrubbes Ophelia skal parres med den herlige herremannen Bergahusens Fred Astair neste løpetid! Vi forventer at den kommer sensommer/høst.

Jeg har lenge sett på hanner jeg kunne tenke meg å bruke "en vakker dag". Jeg syns det er kjempegøy å lete frem bra hannhunder jeg kunne tenke meg å bruke i mitt oppdrett. Nå har jo ikke jeg hatt noen tispe å bruke disse hannene på, men jeg har allikevel lekt meg med tanken "hvis Offe hadde vært fri så.."

Jeg er veldig kresen når det kommer til hannhunder har jeg funnet ut. Er det ikke det ene som er negativt, så er det det andre. Er jo mange veldig flotte hannhunder der ute, men som jeg aldri ville brukt pga. hd-linjene, innavl, dårlig gemytt osv. Jeg vil ha i pose OG sekk, men er det mulig? Må jeg fire på noen av kriteriene mine?

Men nei, det har jeg ikke måttet. Fordi jeg så en hannhund for snart 2 år siden som jeg falt pladask for. Bergahusens Fred Astair heter han, og etter å ha sjekket opp hd-linjene hans visste jeg at jeg skulle ha valp fra hans linjer på en eller annen måte uansett hva (føltes det som iallefall, hehe). Så jeg og Kaj satte oss opp på valpeliste hos Fred Astairs mor! Hun skulle parres med Rippåsens Knatte, og vi stod på liste fra sensommer 2012. Hun ble parret og vi ventet i spenning. Dagen de ble født kom det 1 tispe, 2 hanner. Oppdretter skulle ha en tispe selv, så det ble ingen valp på oss :( Jeg ble kjempelei meg, hadde ventet på dette kullet i 8 mnd! Jeg tenkte; er det mulig å ha mer uflaks nå?

Noen dager/uker etterpå ble Ophelia frirøntget, og ulykken hadde snudd! Det må jo bare ha vært skjebnen?? At det ikke ble født noen valp til oss?? Det første jeg tenkte på var Fred Astair igjen... Jeg hadde jo allerede sjekket han opp i mente, og nå hadde jeg sjansen til å bruke han. Følte jeg kanskje forhastet meg litt i å ta kontakt med eieren hans, men samtidig ikke. Ophelia er jo 2 år, og jeg vet det er han jeg vil bruke! Hvorfor vente? Samtidig visste jeg at flere hadde fått opp øynene for han, så jeg sendte en mail for å "ikke komme for sent". Jeg fikk ett veldig positivt svar tilbake av en veldig koselig eier, og nå er jeg igang med planleggingen av mitt første kull på ordentlig!!

Så nå er den lange ventetiden igang. Hadde jeg fått velge, hadde det blitt sommervalper neste år, men Ophelia har løpetid med 9 mnd. mellomrom, så det ville uansett ikke gått. Så da har vi bestemt at det blir nå til høsten hun skal parres. Da har hun fylt 3 år, og det syns jeg er en fin alder for sitt første kull :) Veldig greit at hannhunden er erfaren også!

I tillegg til å ha sjekket ut hannhunden grundig, har jeg sjekket ut litt ang. hvordan moren til Ophelia har taklet drektighet og fødsler, samt hennes søster som fikk sitt første kull for noen uker siden. Der har alle kullene/valpene kommet som perler på en snor til tross for at de er like små som Ophelia (ja, man bekymrer seg jo for alt). Så da får vi bare håpe Ophelia følger i deres fotspor.

Men nå har jeg skrevet nok, bilder av den flotte herremannen må jo vises!

Her står Fred Astair (Tyson) lengst frem, med sin far i bakgrunnen

Pappa Texas og Tyson

 Tyson ca. 1 år

 Tyson som valp








Tyson og Texas

Alle bildene har jeg lånt fra Susanne L. Karlsson sin blogg, som eier Tyson og Texas. De to bildene som det står "foto Helena Nilsson" har jeg funnet på google, men det er Helena Nilsson som har tatt de bildene. 

Hvorfor jeg har valgt Tyson er først og fremst pga. hans gode hd-linjer. Han har noen av de beste hd-linjene som man kan få, og det syns jeg er viktig spesielt for Ophelia som er dansk. Deretter trengte jeg en hannhund som utfylte Ophelia eksteriørt. Hun mangler benstamme, og trenger en litt kraftig fyr med god kropp. Tyson oppfyller disse kravene veldig godt. I tillegg ville jeg ha en hannhund som er litt mer "sosial" enn Ophelia, noe Tyson også er. Hun kunne ikke brydd seg mindre om fremmede som vil hilse. Bare snuse litt på dem før hun vil videre. Vil ha de litt mer "jippi, ett menneske som vil hilse!". Så de utfyller hverandre veldig bra! Vakre hoder har dem begge, og det er noe jeg også er opptatt av. Jeg må jo innrømme at Tyson er en veldig fin hund å se på, akkurat som jeg vil ha dem ;) 

Gratulerer til den som har holdt ut med all skrivingen min, jeg "må" jo bare skrive ned alt og ingenting ;)

Da er det bare å søke om kennelnavn da ;)

Noen som vil vite mer om kullet? Interessert i valp?
Ta kontakt på tlf: 90509109 eller mail: kristine.lokka@live.no

2 kommentarer:

 1. Silje, Smokey og Lilly8. juni 2013 kl. 22:31

  Jeg synes Fred og Offe er så like jeg. Det bildet hvor han ligger ser jo ut som Offe i hannhundversjon :) Tror det blir en superbra kombinasjon, som jeg gleder meg til å se :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er veldig like! Gleder meg masse til å se resultatet, det kan ikke bli annet enn bra! :D

   Slett