lørdag 12. november 2011

Nitros debut i utstillingsringen

Ja, da var vi hjemme fra Nitro sitt aller første valpeshow! Det var i Kongsberghallen, og vi hadde oppmøtetid klokken 11.00. Jeg trodde dommeren var norsk, men han var dansk og har god kjennskap til rasen. Da er det ekstra morsomt å stille og høre hva han syntes om hundene.

Nitro hadde en konkurrent  i sin klasse, Skredderstuens Ted. Han var 6 mnd gammel og hadde selvfølgelig kommet en del lenger i utviklingen enn Nitro. Og han var veldig fin! Kameraet mitt samarbeidet ikke helt idag, så fikk bare ett litt teit bilde av han, men legger det ut lenger ned.

Nitro syntes det er superkult å trene på utstilling, og det gjorde han også idag. Når de skulle gå en runde, hoppet han, klødde seg litt, satte seg ned osv, søtingen. Så skulle han opp på bordet, og det har vi ikke trent så veldig mye på egentlig. Dommeren var veldig nøye, løftet og styret, klemte og strøyk, men Nitro bare stod der han. Helt greit dette! :) Han fikk vist frem den fine tannløse munnen sin, også var det ned på gulvet igjen for å gå en trekant. Det gikk i en veldig valpete stil, og han var jo bare glad og fornøyd med å gå rundt i ringen. Imellomtiden da dommeren studerte den andre valpen, stod Nitro såå fint og hadde fullt fokus på Kaj. Så det å stå pent og vise frem tennene sine går veldig fint, nå må vi bare trene mer på gangen. Den andre valpen vant, og den skulle konkurrere mot tispa i 6-9 mnd. Dette var etter Birgitta (Gårdsjenta) sitt siste kull, og dermed søsteren til Bambi. Og Petra vant! Kjempemorsomt, fine valper begge to (alle tre). Dommeren sa at han likte veldig godt typen til Petra, hode skal være litt lite osv osv. Så da tenkte jeg at Offe må vi stille for han en gang i fremtiden, for Petra ligner veldig på Offe! Gratulerer til flinke eiere og hunder :)

Kritikken til Nitro må jeg jo bare si var en veldig bra start på utstillingskarrieren:

"4 mnd med korrekt formet hode, sterk underkjeve, fine mørke øyne. Utmerket stopp, utmerket øreansetning, men ikke helt på plass enda. Passende hals, utmerket bredde fram, utmerket benstamme, normal vinkling. Utmerket bevegelser, godt temperament"

Også litt dårlig hall-bilder:


Nitro og Ted- skikkelig valpenykker ;)


 Hei hei Herr dommer!


 Granskes må man!


 Haha, flaggermusen det :D


Går pent 1 sekund!



Sitter her litt jeg :)


se så fint jeg står da!



BIM- Skredderstuens Ted. Fin var han :)


Også har jeg strikket ferdig min aller første flette-strikkegenser! Ble veldig fornøyd med resultatet! Må bare strikke ben også (det er så kjeeedelig, hehe)


3 kommentarer:

  1. Hurra for Nitros deby. Flott kritikk da!!
    Så flink du er til å strikke Kristine, genseren ble så fin!

    Birgitta

    SvarSlett
  2. Gratulerer med flott kritikk:)Det ser ut som han stortrives i ringen! Genseren ble utrolig fin! Så flink du er:)

    SvarSlett
  3. Takk for fine ord Birgitta og Kjersti! Han stortrivdes i ringen, og det er jo en bra start :)

    SvarSlett